top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoramanisova.r

Jablková kolečka s čokoládou a kokosem

Při tomto receptu na vánoční cukroví jsem se inspirovala magazínem Albert. Ale jak už to tak u mě bývá když začnu něco dělat v kuchyni, postupně přidávám všechno možné až z toho vznikne něco trochu jiného.

V receptu je minimální množství cukru. O sladkost se postarají jablka a čokoláda.

Tady je recept na moji verzi.


Co budete potřebovat:

- 200 g ovesných vloček (jemných, nebo klasických trochu nadrcených)

- 90 g celozrnné špaldové mouky

- 4 menší jablka (nastrouhaná najemno)

- 3 lžíce strouhaného kokosu

- 60 g másla

- lžička skořice

- 3 lžíce cukru

- 1 lžíce chia semínek

- čokoláda s obsahem kakaa více než 70% (přibližně 70 g)


Jak jsem postupovala:

1. Ve větší misce jsme smíchala dohromady všechny suché suroviny. Poté přidala nastrouhaná jablka, rozpuštěné a vychladlé máslo a promíchala v lehce lepivé těsto. Kdyby těsto lepilo příliš, přidejte trochu mouky.

2. Z těsta jsem tvarovala kuličky a pokládala je na plech vyložený pečícím papírem a poté je trochu rozplácla na placičky. Rozhodně to půjde lépe pokud si na ruce dáte trochu mouky.

3. Opačnou stranou vařečky, kterou je opět lepší trochu pomoučit, jsem do placiček tvarovala důlky, do kterých se nakonec lije čokoláda.

4. Pekla jsem při 170°C asi 20-25 minut.

5. Po vychladnutí těsta jsem si napustila rendlík s vodou a na něj postavila další rendlík s nalámanou čokoládou. Množství záleží na tom, jak velké jste dělali důlky. Důležité je, aby pára ze spodního rendlíku nekapala do čokolády.

6. Jakmile se čokoláda rozpustila, čajovou lžičkou jsem jí naplnila cukroví. Pro ozdobu můžete ještě posypat kokosem nebo semínky.


Ať vám chutná a nebojte se recept obměňovat a experimentovat :-)



Hotové cukroví skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladu.





bottom of page