top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoramanisova.r

Celozrnný French toast

Jedna z mnoha věcí, které mám ráda na víkendu jsou snídaně. Snídaně, na které mám čas a můžu si je v klidu připravit a ihned jíst.

Ne, že bych se ve všední dny na snídani šidila, ale prostě některé věci jsou nejlepší čerstvé, a ne připravené den dopředu do krabičky :-).

Třeba tyhle tousty.

Díky celozrnnému chlebu dodají vlákninu, tvaroh zase potřebnou dávku bílkovin a skvěle vás zasytí.



Na 1 porci (3 ks toustů) jsem použila:

- 3 plátky celozrnného toustového chleba

- 1 vejce

- 1 lžičku vanilkového cukru (nebo klasického a trošku "vydlabaného" vanilkového lusku)

- 1/4 lžičky skořice nebo podle chuti

- 50 ml polotučného mléka

- 1 lžička řepkového oleje

- 5 g másla

- 125 g polotučného tvarohu (1/2 vaničky)

- čekankový sirup nebo cukr na ochucení tvarohu (bude stačit cca 1 lžička)

- menší jablko


Jak jsem postupovala:

1. Jablko jsem zbavila jadřince, nakrájela na malé kostičky a povařila v trošce vody společně se špetkou skořice do změknutí. Skvěle tak můžete zužitkovat i trochu "unavená" jablka.

2. V talíři jsem si prošlehala vejce s vanilkovým cukrem, částí skořice a mlékem.

3. Ve směsi jsem postupně z obou stran obalila všechny toustové chleby.

4. Na pánvi jsem rozehřála řepkový olej a tousty opekla z obou stran (použijte kvalitní pánev, snížíte tak množství tuku).

5. Mezitím jsem si v misce ochutila tvaroh čekankovým sirupem (použila jsem ještě trochu vanilkové pasty).

6. Jakmile byly tousty z obou stran zlaté, nandala jsem je na talíř a potřela malým množstvím másla, které se na nich krásně rozpustilo. Nahoru jsem přidala tvaroh a polila rozvarem z jablek.

7. Snědla jsem a pochutnala si :-)





Orientační nutriční hodnoty na 1 porci:

Energie: 470 kcal

Sacharidy: 50 g

Bílkoviny: 21 g

Tuky: 19 g

Vláknina: 5 g


bottom of page