top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoramanisova.r

Jak to u mě chodí?

Aktualizováno: 7. 1. 2021

Dokáži si představit, že pokud jdete do nutriční poradny poprvé nebo zvažujete, že se ke mně objednáte, máte hlavu plnou otázek nebo obav. Je zcela normální, že jsme z nových situací někdy rozpačití. Vidím to sama na sobě, když se třeba objednávám k novému lékaři. Člověk má potom hlavu plnou více či méně důležitých otázek typu "jaká asi bude", "jaké to tam bude", "co po mně bude chtít", "doufám, že nebude mít ponožky barvy, kterou nesnáším" :).



Společně pro vás naplánujeme termín schůzky

V nutriční poradně mě můžete v současné době zastihnout každý pátek. Co se týče "ordinační doby", čas setkání se vždy snažím maximálně přizpůsobit vašim časovým možnostem. Napište mi a určitě pro vás vybereme vhodný termín.

V případě, že nejste z Brna, chtěli byste se setkávat, ale nechcete pravidelně dojíždět, mám dobrou zkušenost i s komunikací přes Skype případně jiné aplikace. Domluvit se potom můžeme téměř na jakémkoli dnu v týdnu podle vašich potřeb.


Termín mám a co dál

Společně se sejdeme, probereme si vaše cíle a očekávání a společně nastavíme spolupráci tak, aby vám vyhovovala. Popíši zde dvě základní situace, které mohou nastat podle toho, jestli si budete přát vypracovat jídelníček nebo ne. Samozřejmě nejsem stroj, který funguje jen na tyto dva programy a v případě, že byste si spolupráci představovali úplně jinak mi neváhejte napsat, případně se na to ptám vždy i na první schůzce. Za předpoklad úspěchu považuji to, že vám přístup bude vyhovovat a změny budou co nejméně "bolet" :-)

V případě, že ode mě nebudete chtít vypracovat rámcový jídelníček a chcete začít postupnými změnami na svém současném způsobu stravování, poprosím vás po objednání (nebo po první konzultaci) o vyplnění 5denního záznamu stravování do formuláře, který vám po objednání/konzultaci zašlu na váš email. O jeho vyplnění a zpětné zaslání na moji emailovou adresu vás poprosím nejpozději dva dny před naší domluvenou schůzkou (nebo jak se domluvíme).

Na prvním společném setkání s vámi jídelní záznam rozeberu a společně se domluvíme na postupných změnách tak, aby byli v souladu s vašimi cíli (podle toho, jestli chcete zhubnout/ přibrat/ osvojit si zdravé stravovací návyky atd.). Zodpovím vaše dotazy, změřím vás na přístroji InBody a zašlu vám výsledky na email.

Na druhém setkání vyhodnotíme provedené změny, případně budeme pracovat na dalších krocích. Součástí je opět InBody měření, abyste měli dobrý přehled o tom, jestli jdete správnou cestou.

Témata dalších sezení maximálně přizpůsobuji tomu, co se chcete dozvědět. Stejně tak vám ráda zodpovím na vaše dotazy. Na základě vašich nových znalostí ohledně výživy si postupně sami určujete kroky, kterými měníte svůj jídelníček k lepšímu.

„Na jednotlivých setkáních si vše vysvětlíme, abyste věděli, proč a co jíst a dokázali si jídelníček postupně sestavit sami. Nabyté vědomosti vám nikdo nevezme a zůstanou vám do konce života.“

V případě, že ode mě budete chtít vypracovat rámcový jídelníček a přejete si mít (alespoň z počátku) pevněji nastavený režim, vás také poprosím o vyplnění 5denního záznamu stravování do formuláře, který vám po objednání zašlu na váš email (před prvním setkáním nebo po první schůzce.. O jeho vyplnění a zpětné zaslání na moji emailovou adresu vás poprosím nejpozději dva dny před naší domluvenou schůzkou(nebona základě domluvy i jinak).

Na společném setkání nastavíme spolupráci tak, aby byla v souladu s vašimi požadavky a cíli (podle toho, jestli chcete zhubnout/ přibrat/ osvojit si zdravé stravovací návyky atd.). Na základě informací o vaší hmotnosti, omezení z hlediska onemocnění či léčiv, chuťových preferencích, výsledcích InBody měření a aktuálním příjmu stravy vypracuji rámcový jídelníček, který bude v souladu s vašimi požadavky a cíli.

Jídelníček vám v tištěné formě (nebo elektronické v pdf souboru) předám na druhém setkání (nebo zašlu na email do 10 dnů), kde si vše vysvětlíme a detailněji začneme pracovat na tématech, která by vás zajímala.

Na dalších setkáních dolaďujeme a upravujeme jídelníček tak, aby vám naprosto vyhovoval, případně se věnujeme vašim aktuálním potřebám a tématům, která vás zajímají. Součástí je také InBody měření, abyste měli dobrý přehled o tom, jestli za svým cílem jdete správnou cestou.

„Stravování s rámcovým jídelníčkem se skvěle hodí pro ty, kteří chtějí mít pevněji stanovený režim do doby, než si osvojí nové stravovací návyky, ale současně se úplně nechtějí vzdát svých chuťových preferencí. Užitečný je také pro ty, kteří si potřebují ujasnit, jaká je pro ně ideální velikost porce.“

Pokud se vám zdá blízký styl, kterým pracuji, chcete si domluvit schůzku nebo máte dotaz, neváhejte mě kontaktovat.




bottom of page