Vyhledat
  • manisova.r

Mrkvičková pomazánka

Co si dnes dáme k večeři? To je otázka, kterou dost často řešíme.

Není nic jednoduššího než si udělat pomazánku . A klidně i z větší dávky a mít ji v lednici na několik dní.

Tato mrkvičková je jedna z těch nejčastějších, které děláme.



Na cca 2-3 porce pomazánky jsem použila:

- 1 polotučný tvaroh

- 2 středně velké mrkve

- 1 vejce

- 50 g strouhaného eidamu 30%

- 1 lžička plnotučné hořčice

- 1/2 nadrobno nakrájené jarní cibulky

- sůl a pepř podle chuti


Nám toto množství vyšlo na 2 porce k večeři. Doplnili jsme kváskovým chlebem a zeleninou.


Jak jsem postupovala:

1. Uvařila jsem vejce (10 minut), dala vychladnout a oloupala.

2. Na struhadle jsem nastrouhala mrkev, sýr a vejce.

3. Přidala jsem tvaroh a nadrobno nakrájenou cibulku. Vše jsem pořádně promíchala.

4. Dochutila jsem lžičkou hořčice, troškou soli a pepře.



Orientační nutriční hodnoty (na 1/2 množství pomazánky) :

Energie: 254 kcal

Sacharidy: 13,5 g

Bílkoviny: 23,5 g

Tuky: 12 g


51 zobrazení

NutrieBrno.cz 2018 by Růžena Manišová

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon